10 sfaturi prețioase: cum îți obișnuiești copilul cu grădinița

0
131

Mai e puțin până când grădinițele și creșele își deschid porțile pentru un nou an, iar cele mai mari emoții le au părinții de „boboci”. Oare va plânge? Se va acomoda, va fi greu? Pentru a face acomodarea cât mai lină e bine să iei măsuri încă de pe acum.
Cum îți obișnuiești copilul cu grădinița
1. În primele zile, du-l să vadă cum ies copiii de la şcoală/grădiniţă. Cât sunt de fericiţi, cum se joacă între ei. Îi va admira şi îşi va dori şi el să facă parte din grup.
2. Prezentați grădinița ca fiind un loc frumos, cu multe avantaje, activități, copii, jucării. Vorbiți-i mult despre ce se întâmplă acolo.
3. Important este și cine-l duce pe copil dimineața. Observați de cine se desprinde mai ușor, de mama sau de tata, și acela va fi responsabil cu a-l duce la grădiniță.
4. Nu-l aduceți în brațe până la ușa grădiniței, ci de mână.
5. Dacă plânge dimineaţa, atunci când îl laşi, explică-i ce lucruri minunate va face acolo cu educatoarea şi cu ceilalţi copii.
6. Pregătiți seara împreună ghiozdănelul.
7. Făceți-vă un prieten, doi de la grădiniță și mergeți la plimbări împreună prin cartier.
8. În weekend, purtați discuții despre săptămâna ce urmează și încurajați copilul.
9. La întoarcerea acasă, pune-l să-ţi po­vestească ce a făcut acolo, ce a mâncat, cu cine i-a plăcut să se joace, cu cine nu. Dacă a fost cuminte, recompensează-l.
10. Comunicați permanent cu personalul grădiniței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.