Astăzi, pe raza municipiului și pe raza localității Zădăreni (DJ 682), polițiștii rutieri arădeni au împărțit bicicliștilor veste reflectorizante. Acțiunea a avut ca scop informarea bicicliștilor despre necesitatea de a fi văzuți de către ceilalți participanți la trafic, în vederea prevenirii accidentelor în care sunt implicați bicicliști.

„Cu veste refectorizante, sunteți întotdeauna vizibili”, le-au spus polițiștii bicicliștilor, de asemenea li s-a recomandat să poarte căști de protecție, iar bicicletele să fie echipate corespunzător. Aceste activități vor continua și în perioada următoare, atât în municipiu cât și județ.

De menționat că, de la începutul lunii februarie, prin campania #vizibiliintrafic, au fost împărțite peste 300 de veste biciciliștilor, acțiune inițiată de membrii sau mai bine zis, administratorii grupului AradTraffic. Acum, grupul a cumulat în jur de 7.000 de membri, dintre care mai mulți au donat veste pentru bicicliștii care își pun viețile în pericol, prin faptul că nu poartă vesta reflectorizantă pe timp de noapte. Acțiunea, pornită în Arad și în localitățile din imediatata vecinătate urmează să fie desfășurată în tot județul nostru. Cei doritori sau cei care au posibilitatea să doneze veste reflectorizante care urmează să fie distribuite pe mai multe șosele din județ, sunt așteptați la sediul Poliției Rutiere, între orele 08.00-16.00, în orice zi a săptămânii. 

 

Recomandările redacției