sebis-gloriaRăzvan Vaida – Ewald Wild, Dan Daniel, Claudiu Ban, Georgian Hulbăr, Florin Berari, Iosif Gherghel, Florin Gîlcă, Sergiu Popa, Petru Măgulean, Boris Țugui plus Vlad Filimon, Mădălin Galea, George Pirtea și Iosif Higyed (intrați pe parcurs) sunt cei 14 fotba­liști care, sub comanda lui Costel Bogoșel, au jucat pentru Gloria Arad în ultimul ei meci oficial, cel de la Sebiș, scor 0-0. S-a întâmplat duminica trecută. Ieri, anunțul pe care nu dorea nimeni să-l audă, dar pe care majoritatea l-a anticipat, a venit.
„La ora 15,00 am avut programat antrenament. Domnul Coraș ne-a anunțat, din partea patronului, că Gloria se retrage din campionat. Jucătorii vor primi rezilieri, din păcate pentru ei nu vor putea juca altundeva până în retur, din câte am înțeles. Am înțeles că doi sunt deja contactați de echipe din Liga a II-a și sunt convins că și pentru ceilalți vor veni oferte. E păcat, dar, după 4 luni de salarii neplătite, e limpede că nu poți să te aștepți la nimic bun”, sunt cuvintele pline de amărăciune ale lui Costel Bogoșel.
Gloria Arad era cel mai vechi club din Arad aflat în viață. Înființată pe 24 august 1913, gruparea galben-albastră a fost vicecampioana Româ­niei în anul 1930, când în finala campionatului național (cum era organizată divizia A atunci) o învingea Juventus București, echipa internaționalilor Rudy Wetzer, Raffinsky sau Emerich Vogl. Gloria, antrenată de Virgil Economu, îi aliniase pe Deciu – Gh. Albu (primul mare internațional al Aradului, multă vreme recordman, cu cele 42 de selecții), Hustig, Cosma, Faur, Neteda, Munteanu, Igna, Marienuț, Tisza, Balli. După Al Doilea Război Mondial a purtat, o vreme, denumirea „Progresul ICA”, și, pe lângă Gheorghe Albu, mai oferise alți fotbaliști de prim-rang ai României – ca Ștefan Barbu (a jucat pentru România la primul Mondial, cel din Uruguay, 1930), Ioan Lupaș (campion cu Venus), Ion Șiclovan (conducător al FRF) ori Ștefan Dobra (în lotul României la CM Italia 1934). A mai jucat în Divizia C, apoi a fost o trupă de prim-rang a D-ului arădean, de unde a promovat iar, în vara lui 2005. A retrogradat în 2012.
Foto: Un ultim instantaneu de la cel mai recent meci al Gloriei de pe teren propriu, cel cu Aqua Vest, de vineri, 26 septembrie. Nu mai e mult până când și vechea arenă din Micălaca va deveni o amintire, la fel ca și echipa pe care-a găzduit-o de trei ani încoace…

Recomandările redacției