Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Arad a validat vineri, 17 decembrie, rezultatele finale înregistrate la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Arad, ne informează reprezentanții ISJ Arad.

               Pentru concurs au fost publicate 189 de funcții de conducere vacante, 141 funcții de director și 48 de funcții de director adjunct. În urma parcurgerii probei scrise și a probei de interviu, au fost declarați reușiți 113 candidați : 82 pentru funcții de director și 31 pentru funcții de director adjunct.

               Inspectorul școlar general încheie cu directorii și directorii adjuncți declarați reușiți contract de management valabil pe o perioadă de 4 ani. Primarul unității administrativ teritoriale de care aparține unitatea de învățământ încheie contract de management administrativ-financiar cu directorul declarat reușit.

                Funcțiile rămase vacante după finalizarea concursului vor fi ocupate prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de finalul anului școlar în curs, 31 august 2022.

                Contractele de management nou încheiate și detașările în interesul învățământului vor avea efect din 17 ianuarie 2022.

Recomandările redacției