12 localități din județul Arad afectate de inundații, în urma codului roșu de vreme instabilă

0
798

Ploile din cursul zilei de ieri și scurgerile de pe versanți au făcut stricăciuni în mai multe zone și au inundat mare parte din terenurile agricole. În ultimele 24 de ore, în urma fenomenelor meteorologice extreme în județul nostru, au fost afectate 12 localități: Almaș, Covăsânț, Crocna, Dieci, Revetiș, Roșia, Măderat, Pâncota, Corbești, Petriș și Roșia Nouă.

Casele inundate au fost în număr de 2, anexele 16, în total însumând nu mai puțin de 36 de gospodării inundate. Au fost rupte de viitură 6 podețe și 59 de punți. Terenurile agricole inundate au fost pe o suprafață de aproximativ 198 ha și au fost afectate 50 ha de pășune. 

Pentru restabilirea situației de normalitate au intervenit forțe ale ISU Arad, servicii voluntare și alte structuri. ISU ARAD a intervenit cu 42 mijloace tehnice, autospeciale, motopompe, autocamione, autoturisme de teren, grupuri electrogene, motofierăstraie, 4 ofițeri și 60 subofițeri. Serviciile Voluntare Pentru Situații de Urgență și alte structuri au intervenit cu 56 mijloace tehnice și 120 oameni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.