Exerciţiul SEISM 2016: 126 de pompieri şi 16 autospeciale ISU Arad au plecat spre Bucureşti

0
256

Azi dimineaţa, a avut loc deplasarea forţelor ISU Arad spre București în sprijinul ISU Bucureşti-Ilfov.  Este vorba despre un exercițiu de alarmare pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență. Ministerul Afacerilor Interne a inițiat un exercițiu de alarmare a structurilor pentru situații de urgență în București și în județul Iași.  „Au fost dislocaţi 126 de ofiţeri, subofițeri si 16 mijloace tehnice de la toate subunităţile din judeţul Arad. Potrivit scenariului exercițiului «Seism 2016», în această dimineață, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur major, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, care a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție, care presupune ca întreg personalul să se prezinte la unitate. Efectivele ISU din județele care nu au fost afectate de seism vor pleca spre București și Iași”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad.

Pentru asigurarea intervenției în zonele afectate, în sprijinul structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost mobilizate și efective ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului General de Aviației al MAI. Este în desfășurare faza de evaluare a pagubelor. De asemenea, a fost alertat Statul Major General al Ministerului Apărării Naționale pentru oferirea de sprijin în caz de nevoie.

Exercițiul „Seism 2016” se desfășoară sub coordonarea DSU și are ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.