Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 13 cetăţeni din Bangladesh, India, Afganistan și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

„ În data de 23.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, cu ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al automarfarului, au fost descoperiți doi cetăţeni din Pakistan și un cetățean din Afganistan, ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în data de 24.09.2022, polițiștii de frontieră arădeni alături de câinele de serviciu au efectuat controlul amănunțit al unei autoutilitare ce tracta o remorcă, condusă de un cetățean român”, a declarat agent şef adjunct  de poliţie, Liliana Claudia Ardelean.  

 Cu ocazia verificărilor, echipajul format din polițiști de frontieră și câinele de serviciu au descoperit, ascunse într-un loc special amenajat de-a lungul axului central al remorcii, zece persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Bangladesh și India. 

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.  

FOTO: arhivă

Recomandările redacției