13 familii evacuate din case naţionalizate au refuzat locuinţele sociale de la Primărie

0
336

retrocedatiUn număr de 13 familii care au fost evacuate din case naţionalizate retrocedate foştilor proprietari au refuzat locuinţele sociale repartizate de Primăria municipiului Arad.
Conform unui proiect de hotărâre care va fi supus votului în şedinţa de marţi a Consiliului Local Municipal, la această dată, există în evidenţa Primăriei Municipiului Arad 14 dosare complete prin care se solicită atribuirea de locuinţe, dosare provenite de la familii evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari.
Pentru o departajare obiectivă a acestora, s-a constituit lista de priorităţi, în baza criteriilor de ierarhizare stabilite prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 117/2007.
„Deşi le-au fost propuse spre repartizare locuinţele libere cu o cameră existente la această dată în fondul special constituit, familiile aflate pe lista de priorităţi nu şi-au exprimat până la data de 15 aprilie 2014 opţiunea de a li se repartiza locuinţele propuse de Comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe. Comisia a constatat că la acest moment doar unul dintre solicitanţi îndeplineşte condiţiile referitoare la suprafaţa locuibilă şi acceptă repartizarea locuinţei cu o cameră, liberă la această dată, situată pe strada Tarafului FN”, se arată în proiectul de hotarâre.
Unele dintre familiile care au refuzat locuinţele au în componenţă 9 membri sau 6 membri.
În municipiul Arad, aplicarea legilor de retrocedare a imobilelor naţionalizate a generat o problemă socială gravă, prin faptul că numeroase familii, foste chiriaşe în locuinţele fond de stat, sunt evacuate.
Aceste persoane au prioritate, prin lege, la repartizarea locuinţelor sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.