132 de ani de la moartea lui Eminescu vor fi marcați la Ipotești

0
191

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii ”Mihai Eminescu” va marca marţi, 15 iunie, 132 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu printr-o serie de acţiuni culturale desfăşurate la Ipoteşti.

Manifestările vor începe la ora 11.00 cu un Te Deum oficiat la bisericuţa familiei Eminovici din incinta Memorialului Ipoteşti, urmat, de la ora 11.30, de depuneri de flori la bustul lui Eminescu din curtea instituţiei.

În continuare, în Amfiteatrul „Laurenţiu Ulici”, profesorul Mircea A. Diaconu va propune o lectură din Perpessicius.

De asemenea, Memorialul Ipoteşti va acorda, tot marţi, Premiul pentru promovarea operei eminesciene. Acest premiu va fi atribuit în baza deciziei unui juriu naţional, din care au făcut parte Iulian Costache (Universitatea din Bucureşti), Mircea A. Diaconu (Memorialul Ipoteşti) şi Andrei Terian (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu). Laudatio pentru laureat va fi prezentat de preşedintele juriului, Iulian Costache. După decernarea premiului, va urma un moment eminescian, cu actorul Ion Caramitru.

Totodată, Memorialul Ipoteşti va vernisa o expoziţie de carte din parohia Călineştii-lui-Cuparencu şi expoziţia de pictură „Decupaje. Pasărea cu două anotimpuri” semnată de Ioan Burlacu.

Începând cu ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” va avea loc ediţia din iunie a întâlnirilor „Poeţi în dialog”, moderată de Lucia Ţurcanu. Invitaţii acestei ediţii sunt poeţii Daniel Corbu (Iaşi) şi Ion Munteanu (Craiova).

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.