146 de persoane în auto-izolare la domiciliu, la Arad

0
364

În contextul epidemiologic actual determinat de starea de urgenţă pentru sănătatea publică declarată la nivel internaţional de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca urmare a infecţiilor cu noul Coronavirus apărut recent şi în Europa, în judeţul Arad, în data de 03.03.2020 situaţia se prezintă astfel: 0 persoane sunt în carantină, în spaţii special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România; 101 persoane şi 45 contacţi familiali ai acestora sunt în auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile de la întoarcerea în România.

Potrivit unei informări emise de DSP Arad, la nivelul judeţului nostru, sunt raportate un număr total de 11 cazuri de gripă sezonieră, confirmate prin probe de laborator. În săptămâna 24.02-01.03.2020, în judeţul Arad au fost înregistrate 5 cazuri de gripă sezonieră A, cu 3 cazuri mai multe decât în săptămâna precedentă. Cele 5 cazuri sunt înregistrate la copii cu vârsta cuprinsă între 3-10 ani, copii nevaccinaţi şi care la acestă dată sunt monitorizaţi. Până la această dată nu au fost înregistrate cazuri de deces prin gripă sezonieră.

În judeţul Arad numărul de îmbolnăviri prin infecţii respiratorii a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire în tot judeţul.

În săptămâna ce s-a încheiat, numărul înregistrat de viroze respiratorii a fost de  2264 cazuri, cu 104 de cazuri mai puţine decât în săptămâna precedentă şi cu 1253 mai multe cazuri decât în aceeaşi săptămâna a anului 2019, fapt explicat prin decalarea debutului gripal în anul 2020. Numărul înregistrat de pneumonii respiratorii a fost de 350 cazuri, cu 37 de cazuri mai puţine decât în săptămâna precedentă şi cu 53 de cazuri mai mult decât în aceeaşi săptămâna a anului 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.