Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat 15 migranţi care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 16.02.2016, în jurul orei 08.15, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pe timpul executării unei misiuni specifice, a observat un grup de 15 persoane (14 bărbaţi şi o femeie) care se deplasa pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat. Cele 15 persoane au fost reţinute la aproximativ 100 de metri de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate şi din declaraţiile persoanelor, s-a stabilit că este vorba de 4 cetăţeni turci, 8 somalezi şi 3 cetăţeni Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă la muncă în Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări, poliţiştii de frontieră întocmind celor 15 persoane acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției