Este cunoscut faptul că pacienții din spitalele de stat nu beneficiază de cea mai bună hrană. Motivele pentru care mâncarea este puțină și slabă calitativ sunt multe, dar unul dintre ele ar fi și faptul că, sumele alocate pentru masa zilnică a pacienților sunt mult prea mici. Recent  a fost elaborat un proiect de act normativ de către Ministerul Sănătății care va schimba reglementările legate de alocațiile de hrană din spitalele de stat. Prin acesta se impune un nivel minim de 16 lei pe zi, alocație de hrană pentru un pacient.

,,Propunerea MS aflată deja în transparență decizională va face câteva schimbări de bun simț: eliminăm plafonul maximal al alocațiilor de hrană din spitale; o reglementare de mai bine de 10 ani, ajustată în 2016, uitată apoi de guvernările ulterioare; stabilim nivel minim al alocaţiilor de hrană la 16 lei/ zi /pacient – tocmai pentru a proteja pacienții de economii făcute de conducerea spitalului acolo unde nu trebuie”, scrie ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de facebook.

Recomandările redacției