17 bărbați, 6 femei și 10 minori, toți au fost găsiți ascunși într-un TIR, la graniță

0
305

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în urma desfășurării unei acțiuni comune pe linia combaterii migrației ilegale cu polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, au descoperit treizeci şi trei de cetăţeni străini ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu profile PVC, care încercau să iasă ilegal din țară.

Aceștia au fost găsiți astăzi, în data de 11 martie 2020, în jurul orei 01.30. Totul a avut loc pe sensul de ieşire din ţară. La control s-a prezentat un cetăţean turc, în vârstă de 54 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor cu semiremorca marca, înmatriculate în Turcia, însoțit de un conațional, în vârstă de 53 ani.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta tâmplărie PVC cu destinaţia Germania. Totuși, odată deschisă ușa ansamblului rutier au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, nu mai puțin de 33 de persoane.
În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Palestina, grupul fiind format din 17 bărbați, 6 femei și 10 minori, solicitanți de azil. De asemenea, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 41de ani, iar minorii între 10 luni şi 16 ani și intenţionau să ajungă în vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.