• O adolescentă din Hălmagiu are nevoie de ajutor
  • Tânăra este elevă la Liceul Tehnologic Moga Voievod.
  • A fost diagnosticată cu ciroză hepatică. 
  • Medicii de la Fundeni i-au spus să fie pregătită în orice moment.

O adolescentă din Hălmagiu, elevă la Liceul Tehnologic Moga Voievod, are nevoie de sprijinul semenilor. Motivul? A fost diagnosticată cu ciroză hepatică și trebuie să facă un transplant de ficat, ceea ce înseamnă că familia ei trebuie să plătească peste 20.000 de euro, bani de care nu dispune. Andreea Bogdan ne-a povestit cu lacrimi în ochi despre boala de care suferă și despre modul în care a descoperit că are ciroză. „Am început să îmi fac probleme după ce am observat că încep să mi se umfle pi­- ci­oarele. Am mers la spital la Arad. Acolo, medicii nu mi-au făcut niciun fel de analiză, spunându-mi că mă trimit la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. La Timișoara, unde am stat internată trei săptămâni, mi s-au făcut mai multe investigații și mi s-a pus diagnosticul: ciroză hepatică”, povestește Andreea Bogdan.
Medicii de la Louis Țurcanu i-au recomandat fetei să meargă la București, la Institutul Clinic Fundeni, Secția Pediatrie, unde i s-a spus că trebuie să facă transplant de ficat. „Medicii de la Fundeni mi-au spus că vor trebui să îmi facă un transplant de ficat, având nevoie de un ficat întreg”, a continuat adolescenta.
Medicii i-au spus să fie pregătită în orice moment
Tot medicii de la Institutul Clinic Fundeni i-au vorbit și despre costuri. Iar acestea nu sunt deloc de neglijat pentru o familie cu venituri modeste. „Am fost aten­ționată de medici că trans­plantul va implica costuri foar­te mari, fiind vorba de peste 20.000 de euro. De asemenea, mi-au spus să fiu pregătită în orice moment, când apare ficatul, va trebui făcută imediat și operația de transplant”, sus­ține Andreea Bogdan.
Din păcate, familia fetei nu poate suporta costurile transplantului, având în vedere că doar tatăl lucrează la o societate comercială din Hălmagiu, în timp ce mama este casnică. Până în momentul de față s-au făcut donații, apelându-se, prin intermediul bisericilor, la sprijinul credincioșilor. Suma strânsă nu a fost însă suficientă pentru a acoperi costurile operației. „Pot să vă mărturisesc că am încredere în Dumnezeu și în oamenii cu suflet mare că mă vor ajuta să îmi salvez viața. Cei care doresc să facă donații o pot face în contul meu bancar: RO81CECEC001946360516811, deschis la CEC”, a încheiat Andreea Bogdan.

Recomandările redacției