20.000 euro donați de Arhiepiscopia Aradului pentru Spital

0
499

Arhiepiscopia Aradului a donat 20 000 euro pentru reamenajarea Compartimentului de Boli Infec­țioase Copiii din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Județean Arad, urmare inițierii campaniei umanitare „Cu drag pentru viitor” de către Sectorul Social Filantropic și Misionar al eparhiei, în parteneriat cu Asociația Cetatea Voluntarilor. Campania și-a propus reabilitarea compartimentului, pentru a corespunde normelor legale prevăzute în vederea obținerii autorizației sanitare și nu în ultimul rând, pentru a atinge standardele europene. Pe lângă compartimentarea saloanelor, în cadrul proiectului se vor mobila şi dota corespunzător fiecare salon cu mobilier medical, icoane, televizor, frigider, climatizare, camere video, etc. De asemenea, va crește calitatea actului medical și confortul micuților pacienți și al părinților însoțitori.
La conferinţa de presă organizată miercuri 13 septembrie 2017 la Spitalul Județean, au fost prezenţi şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Aradului și alți sponsori. „Ierarhii, preoții și credincioșii eparhiei au arătat că iubirea milostivă este și una practică, implicându-se în strângerea de fonduri pentru binele copiilor aflați în suferință aici. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, în două săptămâni în bisericile arădene s-au adunat aproape 100.000 lei pentru renovarea acestui compartiment al spitalului destinat copiilor bolnavi. Credincioșii au susținut acțiunea socio-medicală cu multă dragoste, exprimând și dorința de continuare a săvârșirii faptelor bune prin Biserică”, a declarat părintele Gabriel Mariș, consilierul social al Arhiepiscopiei Ara­- dului.
„Lucrările de reabilitare au început pe 2 august, la etaj, fiind realizate în prezent în proporţie de 50%. „Faţa” Compartimentului – cel puţin la acest nivel – este total diferită în comparaţie cu spaţiul total indezirabil de dinaintea începerii lucrărilor. S-au făcut recompartimentări, s-au schimbat ferestrele şi uşile, urmează zugrăvirea pereţilor, montarea covorului PVC, instalaţiile sanitare, instalarea glasvandurilor, decorul şi instalarea fluidelor medicale. Foarte probabil, în a doua jumătate a lunii octombrie, aici vor putea fi spitalizaţi primii copii” – a menționat Anamaria Nyeki Popa – președinta asociației.
Protos Iustin Popovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.