20 de agenți de poliție penitenciară, absolvenţi ai promoției 2019 ,,Nicolae Bălcescu”, au fost încadraţi în Penitenciarul Arad

0
516

Sfârșitul lunii august a reprezentat o premieră pentru Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna: absolvirea primei generații de polițiști de penitenciare

Conform unui comunicat remis de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna (SNPAP), „festivitatea de absolvire a școlii constituie un eveniment deosebit atât pentru elevii și profesorii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, cât și pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, care va deschide porțile sistemului penitenciar pentru prima promoție de agenți de poliție penitenciară.

Prin primirea primului grad profesional, cel de „agent de poliție penitenciară”, ei vor reprezenta sistemul penitenciar românesc, iar jurământul rostit la absolvire se va transforma într-un nou mod de viață, dedicat serviciului patriei și ordinii de drept, cu convingerea că zi de zi vor trebui să-și dăruiască toată priceperea și știința în slujba oamenilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Luni, 20 de agenți de poliție penitenciară din cadrul celei de a 23-a promoție a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, și-au început activitatea în Penitenciarul Arad.

Pe întreg parcursul carierei, polițiștii de penitenciare se vor confrunta cu provocări, asumându-și riscuri deosebite în exercitarea atribuțiilor de serviciu în misiuni de pază, escortare, supraveghere și intervenție, vor pune în aplicare legislația privind executarea pedepselor privative de libertate şi a celorlalte măsuri dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în limitele competențelor stabilite prin lege.

Pentru a deveni un profesionist, veţi avea nevoie de răbdare, spririt colaborativ și respectarea elementelor jurământului de credință. Orice instituție arată cât este de puternică numai atunci când oamenii sunt motivați și apreciați la adevărata valoare. Colectivul pe care îl reprezint este onorat să vă primească în rândurile lui,”   le-a transmis directorul penitenciarului – subcomisarul de poliţie penitenciară dr. Dan Halchin noilor angajaţi, în prima lor zi de muncă.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.