Două sute de persoane sunt internate în secțiile Covid ale spitalelor arădene

0
563

Conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, din data de 25 august, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 932 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 386 sunt vindecate, 200 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 312 sunt la domiciliu şi externate iar 34 sunt decedate. De asemenea, în carantină se află 942 persoane iar 200 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate în 24 august, până în dimineața zilei de 25 la nivelul județului nostru au fost verificate 20 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 286 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 540 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor şi 14 societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

A fost înregistrat un apel la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală, în speță pentru semnalarea unui caz de nerespectare a măsurilor de protecție individuală în cazul unor persoane fizice.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, ambele pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 1000 lei).

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.