lazeaUna dintre surprizele plăcute ale primei părţi a sezonului în Calea Aurel Vlaicu a apărut în centrul liniei mediane, pe un post pretenţios. La 19 ani, Florin Lazea a fost titular în marea parte a partidelor oficiale ca mijlocaş la „închidere”, făcând un cuplu sudat cu mult mai experimentatul Radu Mărginean. Chiar dacă a avut puţine realizări pe faza ofensivă şi construcţia jocului, tânărul utist şi-a făcut destul de bine treaba la recuperare, fiind unul dintre preferaţii lui Adrian Falub.
„Sunt foarte bucuros de ceea ce mi s-a întâmplat în partea a doua a anului 2012. Le mulţumesc încă odată antrenorilor că au avut încredere în mine, căci pentru un fotbalist de 19 ani e foarte important să prindă atâtea jocuri la nivelul Ligii a II-a şi încă la o echipă cu numele UTA-ei. Dar, sunt conştient că greul de abia acum urmează. A fost dficil să prind prima echipă, dar e şi mai dificil să rămân acolo”, consideră Lazea.
Deşi echipa se va reuni de abia pe finalul lunii, mijlocaşul este printre primii care au reînceput alergările pe arena „Francisc Neuman”. „Aşa cum a spus şi domnul Falub, sunt sigur că toţi colegii mei sunt responsabili şi se vor reobişnui cu efortul până la încheierea oficială a vacanţei. Indife­rent de ceea ce se va întâmpla la club, un fotbalist profesionist trebuie să fie pregătit să intre pe teren şi să dea totul pentru echipa sa. Să nu uităm că în prima etapă a returului întâlnim marea rivală Poli şi trebuie să fim într-o formă bună până atunci”, a adăugat utistul.
Odată cu renunţarea la Ricardo şi Chindriş, cel puţin deocamdată, Falub rămâne doar cu variantele Mărginean şi Lazea ca şi mijlocaşi centrali defensivi. „Sunt convins că cel puţin Marius Chindriş îşi va găsi o altă echipă cel puţin de Liga a II-a. A avut ghinion cu accidentările anul trecut, dar rămâne un fotbalist valoros, de mare perspectivă. Pe de altă parte, mă bucur că voi avea ocazia să am lângă mine şi pe mai departe un fotbalist de caracterul lui Radu Mărginean, cu răutate pozitivă în joc, de la care ai mereu ce învăţa. Mi-ar plăcea să-i calc pe urme, să joc măcar pentru echipele la care a evoluat şi el în Liga 1”, a mai punctat Lazea.
În fine, „textilistul” ar îmbrăţişa ideea unei echipe formate din mulţi fotbalişti tineri în partea a doua a sezonului. „Mi-aş dori şi cred că ar fi normal să se întinerească echipa, cu menţiunea că ar trebui să avem printre noi şi câţiva jucători cu experienţă. Eu aş paria pe o astfel de echipă, care cred că ar face faţă rigorilor ligii secunde. Şi, mai avem ceva de partea noastră dacă UTA continuă să o ducă greu din punct de vedere financiar. Cred că noi, tinerii, nu ne gândim aproape deloc la bani, faţă de cei mai în vârstă care au familii, pe care trebuie să le întreţină”, a concluzionat Florin Lazea.

Recomandările redacției