iotcuJudecare în stare de arest la domiciliu – asta s-a hotărât în cazul fostului președinte al Consiliului Județean, Nicolae Ioțcu, eliberat din arest preventiv

Tribunalul Timiş a respins, luni, cererea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură preventivă mai uşoară. Este a doua contestaţie făcută de avocaţii lui Ioţcu, prima fiind înregistrată imediat după primul mandat de arestare preventivă emisă pe numele lui în luna iulie.

Curtea de Apel Timișoara a hotărât însă, vineri, înlocuirea măsurii arestului preventiv dispusă faţă de Ioțcu, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 august, până la data de 19 septembrie.

Curtea de Apel a mai dispus și „punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr 59/UP/25.07.2015 dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză şi punerea de îndată în executare a măsurii preventive a arestului la domiciliu“.

Poliția Municipiului se va ocupa cu supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu.

În urma acestei decizii, preşedintele suspendat al CJ Arad va avea anumite restricţii. Astfel, pe durata arestului la domiciliu, Ioțcu este obligat să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat.Fostul președinte de CJA nu are voie să comunice sub nicio formă și pe nicio cale cu ceilalți inculpați din dosar sau martori.

Liberalul Nicolae Ioţcu a fost reținut în 24 iulie, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv de Tribunalul Timiș.

Mai apoi, Prefectura Arad a emis un ordin de suspendare a acestuia din funcţie.

Alături de Ioțcu, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Adrian Nedelciu, director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii din Consiliul Judeţean Arad, pentru trafic de influenţă şi Alin Mircea Pătraşcu, administrator al unei societăţi comerciale la data faptelor, pentru două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Recomandările redacției