21 septembrie – O zi fără morți în accidente rutiere

0
607

21 Septembrie 2021 a fost ziua fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere. Din fericire, în județul nostru, ieri nu a fost înregistrat niciun accident grav pe șosele.

În acest scop, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni preventive, pentru atragerea atenției participanților la trafic la pericolele la care se expun atât pe ei cât și pe ceilalți atunci când conduc obosiți, apasă pedala de accelerație sau vorbesc la telefon în timp ce conduc.

Au fost situații în care s-a impus aplicarea de sancțiuni contravenționale, astfel că 129 de conducători de vehicule au fost sancționați cu amenzi în valoare de 59.740 de lei. Dintre aceștia, 46 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru nefolosirea centurii de siguranță, șapte pentru utilizarea telefonului mobil. De asemenea, au fost reținute șase permise de conducere și retrase șase certificate de înmatriculare.

Amenda cu valoarea cea mai mare a fost de 9.000 de lei, aplicată șoferului unui autotren care, prin utilizarea unui dispozitiv, a încercat să modifice valorile înregistrate de tahograf, adică să nu respecte timpii de odihnă.

Atragem atenția pe această cale că oboseala la volan, în combinație cu schimbarea bruscă a condițiilor meteo, așa cum se întâmplă în acestă perioadă, poate duce la producerea de accidente grave și mortale.

Acțiunile polițiștilor rutieri se vor desfășura și în perioada următoare, având un caracter permanent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.