Peste exact o zi, UTA joacă pe Național Arena la o oră de Champions League. Dacă mai adăugăm și gazonul excelent de pe cel mai mare stadion al țării, totul ar părea pregătit pentru un meci mare în care echipa noastră să își arate înfățișarea de gală. Din păcate ceva va lipsi mâine seară iar acel „ceva“ este un factor fără de care farmecul unui meci de fotbal este drastic redus; și aici vorbim de public. Meciul se va juca fără spectatori deoarece începe după ora 21 și în condițiile actuale nu există nicio acoperire legală pentru a permite spectatorilor să asiste la partidă.

Reamintim că printr-o hotărâre de guvern publicată acum mai bine de o săptămână, spectatorii pot asista doar la acele sportive care sunt organizate în intervalul orar 5-21. Dacă pentru partidele care încep înainte de ora 21, s-a acceptat compromisul ca spectatorii să poată urmări meciul până la sfârșit, chiar dacă acesta se termină după ora limită, în cazul meciurilor care încep la acea oră sau mai târziu, nu s-a mai putut face nimic. Soluția cea mai simplă ar fi fost ca LPF și televiziunile să reprogrameze partidele la ore care să permită accesul spectatorilor în stadion dar, acest lucru se va întâmpla doar din etapa viitoare.

Pentru UTA ar putea părea un avantaj faptul că într-o asemenea deplasare, gazdele nu vor putea beneficia de suportul publicului însă atât antrenorul cât și jucătorii echipei noastre au confirmat că ar fi preferat să joace cu stadionul plin, mai ales că era posibil ca și o parte a galeriei utiste să facă deplasarea la București. Laszlo Balint a spus despre acest subiect că „Până și ora ne motivează, este o oră de Champions League, pe cel mai mare stadion al țării, trebuie să fie o motivație suplimentară pentru orice jucător. E păcat însă că jucăm fără spectatori. Pentru mine e unpic confuză această decizie a autorităților. S-a făcut acel compromis pentru meciurile care încep după ora 21, din păcate n-a existat niciun pic de maleabilitate în ceea ce privește meciurile care încep după această oră.“

Antrenorul a fost completat și de unul dintre elevii săi. Desley Ubbink, crescut în școala olandeză, știe ce înseamnă publicul pentru un meci de fotbal. „Nu e niciodată bine să joci fără spectatori. Mai ales e foarte ciudat când e vorba despre un stadion atât de mare. Ca jucător joci fotbal pentru fani iar când aceștia nu sunt în stadion, este bizar.“ a afirmat conducătorul de joc al Bătrânei Doamne.

Nu ne rămâne decât să sperăm că echipa noastră va reuși să intre în starea mentală specifică unui meci mare și la capătul ei să celebreze, chiar și dacă doar virtual, sau prin intermediul rețelelor de socializare, împreună cu suporterii.

Recomandările redacției