Mâine încep emoțiile pentru cei peste 2600 de elevi de clasa a VIII-a din județul Arad, care vor susține prima probă din cadrul Examenului de  Evaluare Națională. Programul după care se va desfășura acest examen va fi următorul:

Marți 22 iunie va fi proba scrisă la  Limba și literatura română, apoi în 24 iunie examenul la  matematică. În 25 iunie elevii vor da proba scrisă la Limba și literatura maternă .

Pe 29 iunie se vor afișa rezultatele înaintea contestațiilor. Apoi în perioada  29-30 iunie se pot  depune contestațiile (posibilitatea pentru depunerea contestațiilor: la unitatea de învățământ sau online -orele 16:00 – 19:00 în data de 29 iunie și între 8:00-12:00 în data de 30 iunie).

 Din 30 iunie până în 04 iulie se vor soluționa contestațiile iar în 04 iulie se vor  afișa rezultatele finale după soluționarea contestațiilor.

Elevii vor susţine probele scrise în 87 centre de examen la care vor participa 2654 elevi, absolvenți de clasa a VIII-a.

De asemenea, anul acesta, în județul Arad sunt organizate patru centre Zonale de Evaluare a lucrărilor, unde se vor corecta lucrările provenite din alt județ. În data de 18 iunie, va avea loc tragerea la sorț a președinților, vicepreședinților și a membrilor Centrelor Zonale de Evaluare.

Unităţile de învăţământ vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video-audio, respectând prevederile procedurilor în acest sens. Inspectorii şcolari vor fi prezenţi în centrele de examen în ziua probelor scrise pentru a monitoriza desfăşurarea examenului de Evaluare Naţionale.

Accesul candidaților în săli este permis începând de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr 1526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea conditiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Pentru sesizarea eventualelor  fraude sau acte de corupţie, se poate apela gratuit la TELVERDE al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad 0800816257.

Recomandările redacției