Născut la data de 23 martie 1951, fostul fotbalist arădean Ladislau Brosovszky, sau Gioni, cum îi spuneau cei apropiați, a plecat în lumea celor drepți în Ajunul Crăciunului anului 1990, la numai 39 de ani.
Pentru a comemora 27 de ani de la plecarea la cele veșnice, foștii lui colegi de echipă de la UTA și de la Vagonul Arad, singurele cluburi la care a evoluat Brosovszky în cariera sa de fotbalist, vor organiza un meci de Old Boys, care se va desfășura astăzi, începând cu ora 16.00, în Sala Sporturilor Victoria din orașul nostru.
La ora 14, participanţii vor depune o coroană de flori la mormântul lui „Gioni”, de la cimitirul „Pomenirea”, pentru ca două ore mai târziu, cele două echipe să dea startul jocului omagial.
Evenimentul este organizat
de „Old-boys” UTA, preşedintele Gheorghe Vaczi spunând următoarele: „Este important să înțelegem că oamenii care au făcut glorie nu se uită niciodată, trebuie să fim mereu aproape de ei, probabil că ne văd de acolo, de Sus. Gioni este golgheterul all-time al UTA-ei, îi evocăm cariera la fiecare final de an”.
Invitată la Memorial este și fiica regretatului Brosovszky, baschetbalista Monica, la rându-i o mare sportivă a țării. Intrarea este liberă şi sunt aşteptaţi cât mai mulţi iubitori ai sportului-rege.

Recomandările redacției