300 de elevi arădeni au făcut contestație la Evaluare: 156 la Limba și literatura română, 143 la Matematică și una la Limba maghiară

0
784

  Ministerul Educației a publicat ieri, 5 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale (22 – 25 iunie 2021).

De la ISJ Arad, aflăm că în județul Arad au fost depuse 300 de contestații,  156 de contestații au fost depuse la Limba și literatura română, 143 la Matematică iar la Limba maghiară a fost depusă o singură contestație.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 72,43% (1710 de candidați), în creștere cu 0.05% față de rezultatele inițiale.

La proba de Limba și literatura română, 1.960 de candidați au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, cinci candidați au obținut nota 10.

La Matematică, 1.414 de candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceștia, 8 candidați au obținut nota 10.

La Limba și literatura maternă, 107 candidați au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar trei candidați au obținut nota 10.

Reamintim că Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%). În vederea înscrierii elevilor la un liceu, urmează perioada de completare a opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic (în perioada 16-22 iulie 2021), iar apoi urmează repartizarea computerizată în învățământul de stat (24 iulie 2021)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.