300 de pachete de ţigări şi 18 kilograme de tutun confiscate la Turnu

0
253

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu au descoperit 6.000 ţigarete şi 18 kilograme  de tutun pe care doi bărbaţi intenţionau să le introducă ilegal în ţară. În data de 27.02.2016, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, s-a prezentat pentru controlul de frontieră Cosmin-Dorel B., în vârstă de 36 de ani, din judeţul Hunedoara, conducând un autoturism marca Renault înmatriculat în România.

La controlul specific efectuat, s-a descoperit cantitatea de 7 kilograme tutun de fumat ambalat în 49 pungi de plastic inscripţionate cu Pall Mall Blue, LD Extra Volumen şi Golden Gate Special Blue.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat tutunul de la un magazin de profil din Ungaria, intenţionând să-l introducă în ţară pentru uzul propriu şi al prietenilor lui.

O jumătate de oră mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară Adrian Claudiu O., în vârstă de 51 de ani, din judeţul Dolj, călătorind ca pasager într-o autotutilitară marca „Iveco” înmatriculată în România. La controlul specific efectuat, s-au descoperit asupra sa 6.000 de ţigarete şi 11 kilograme tutun de fumat ambalate în 300 de pachete şi 68 pungi de tutun pe care era inscripţionat „Slager”, respectiv ”Austin Red şi Austin Blue” . Persoana în cauză a declarat că ţigările şi tutunul le-a achiziţionat de la un magazin de profil din Ungaria şi intenţiona să le introducă în ţară pentru uz propriu.

Întreaga cantitate de ţigări şi tutun, în valoare de aproximativ 7.800 lei, a fost reţinută în vederea confiscării deoarece depăşea limita legală.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în ambele cazuri actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a peste 1000 gr de tutun, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.