Trupa Marionete a Teatrului Clasic îşi tentează spectatorii, în luna noiembrie, cu patru spectacole gândite de artiştii păpuşari.

Astfel, în 4 noiembrie, prima duminică a lunii, pe scenă vor urca faimoasele personaje Hänsel și Gretel, care îşi vor spune povestea, începând cu ora 11, într-un spectacol semnat regizoral de Francisca Simionescu. „«Hänsel și Gretel» este un spectacol montat în stil clasic, cu marionete la fire scurte, care urmărește fidel povestea fraților Grimm. Partiturile muzicale cântate și coloana sonoră sunt adaptate după opera lui Engelbert Humperdinck. Caracterele bine definite ale personajelor, interpretarea și mânuirea de excepție, cât și atmosfera de basm reușesc să-i bucure pe micii și pe marii spectatori la fiecare reprezentație”, spun creatorii spectacolului.

În 11 noiembrie, tot de la ora 11, cei mici vor putea face o incursiune în lumea lui Caragiale. Întâmplările din „D-l Goe” şi „Vizita” vor prinde viaţă, sub forma unui singur spectacol,  regizat de Lăcrimioara Szlanko, pe scena Teatrului de Marionete.

18 noiembrie este data la care, de la aceeaşi oră, patru actori ai Trupei Marionete (Lenuța Dorobanțu, Izabela Moș, Sorin Dorobanțu și Mircea Moș) vor spune, într-un mod original, povestea frumoasei zâne din fundul lacului, răpită de un zmeu la fel de original. Este vorba de „Zâna lacului”, un spectacol  regizat de Maria Gornic, într-un cadru scenografic realizat de Zofia Krzyzanowski.

În 25 noiembrie, ultima duminică a lunii, de la ora 11.00, micii spectatori și curioșii lor bunici și părinți sunt poftiți în  „Dumbrava minunată” – o istorie magică dramatizată cu ani în urmă de Emil Țigan, director multă vreme al Teatrului de Marionete. Sub bagheta regizorală a Franciscăi Simionescu și cu scenografia semnată de Zoe Eisele Szucs, aceasta dramatizare a fost transformată într-un spectacol de teatru cu măsti și marionete,  „o feerie cu lumină colorată și o muzică antrenantă, într-o poveste pentru toate vârstele”, în cuvintele reprezentanţilor Teatrului.

 

Recomandările redacției