Nu știu dacă sunteți toți de aceeași părere cu mine, dar în viață sunt lucruri cu care nu te joci. Unul dintre acestea este, cu siguranță, Justiția. Dacă ești om de rând, nu te apuci să faci tot felul de plângeri penale și/sau să îți dai în judecată toți vecinii, prietenii și cunoscuții, doar pentru că s-au uitat urât la tine sau te-au supărat cu ceva. Dacă ești legiuitor, nu te apuci să modifici toate legile doar pentru folosul unora, riscând să dai peste cap întreg sistemul, iar dacă ești magistrat, nu îți bați joc de justițiabil, fie că este el cel mai mare corupt din România, fie ultimul infractor de drept comun, făcând joocurile unora sau altora. Din păcate însă, în România zilelor noastre, nu mai contează nimic, totul este permis, totul este posibil.
Că sunt tot felul de procesomani, mai ales pușcăriași, care se distrează făcându-le zile fripte unora și altora chiar dacă nu i-au văzut în viața lor, nu ai ce să faci, dar când vezi că procurori gen Portocală își bat joc de meseria lor, când anumiți judecători se lasă prinși sub mrejele câmpului tactic, iar când politicienii se joacă cu acuzațiile de înaltă trădare, ar cam fi cazul să spunem stop joc. Dacă nu, riscăm să ne îndreptăm într-o direcție cu totul și cu totul nedorită.
Primul care a început să se joace cu acuzațiile de înaltă trădare a fost Ludovic Orban, președintele PNL. După cum vă amintiți, plângerea a fost făcută pe numele premierului Viorica Dăncilă.
Era clar ca lumina zilei, încă de când a fost formulată, că este o acuzație ridicolă, făcută doar pentru a se afla în treabă, drept pentru care procurorii DIICOT au clasat-o destul de rapid. Scriam la vremea respectivă că nu sunt un fan al Vioricăi Dăncilă și nici al PSD, numărându-mă printre cei care consideră că postul de prim-ministru nu i se potrivește. Dar de aici până să spui că și-a trădat țara când a fost în Israel, discutând cu unul dintre cei mai importanți aliați ai SUA, partenerul nostru strategic, e cale lungă. Acum însă, pe ea este pe cale să pășească și Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, care a transmis că juriștii partidului pregătesc o plângere similară pe numele președintelui Klaus Iohannis. „Iohannis trădează interesele României. Spune de foarte mult că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Asta e act de trădare a intereselor naționale ale unei țări, practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, Mircea Drăghici, împreună cu domnul Iordache, care este prieten la cataramă cu domnul Iohannis și cu sprijinul de specialitate al domnului Toader, vă rog ca după anul nou să depuneți acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea la ședința Consiliului Național al PSD.
Sunt analiști care vorbesc acum des­pre „delirul unui dictator”. Nu cred că este cazul să exagerăm, dar cred însă că trebuie să fie o măsură în toate, iar Dragnea a depășit și el măsura, și atunci când vorbește despre trădarea președintelui, și atunci când insistă să o păstreze în funcție pe Viorica Dăncilă, și atunci când insistă cu orice risc pentru am­nistie și grațiere. Altele sunt problemele țării. Păcat că politicienii noștri nu le prea văd.

Recomandările redacției