Şcoala Gimnazială „Ilarion Felea” este probabil printre primele, dacă nu chiar prima unitate de învăţământ din ţară unde programul guvernamental „Masă Caldă în şcoli” a fost reluat. Începând de marţi, 15 ianuarie 2019, cei aproximativ 400 de elevi servesc din nou prânzul la cantina din curtea unităţii de învăţământ.

În anul şcolar 2017-2018, copiii de la „Ilarion Felea”s-au bucurat de „Masa caldă” numai în ultimele săptămâni de şcoală. Pentru a preveni o astfel de situaţie în acest an şcolar, administraţia locală a decis reluarea programului fără a mai aştepta normele metodologice. „Deoarece normele reglementau finanţarea doar pe an şcolar, practic din toamnă nu a mai putut fi continuat. Lucrul bun este că în acest moment finanţarea este pe an calendaristic, deci nu vom mai avea astfel de sincope”, precizează viceprimarul Călin Bibarţ.Acesta a mai arătat că în anul şcolar 2017-2018, au beneficiat de masa caldă, lunar, în jur de 350 de copii, în funcţie de prezenţa şcolară. În acest an şcolar s-a început cu 400 de copii urmând ca pe vitor să se regleze cifra în funcţie de prezenţă.

Mâncarea este pregătită şi servită de angajaţi ai Centrului Social Cantina Municipală Arad. Anul acesta pachetul alimentar asigurat elevilor și preșcolarilor care participă la activitățile didactice, este în limita a 10 lei pe zi pentru fiecare beneficiar. Suma totală alocată Aradului se ridică la 597.000 lei. Este pentru prima dată când suma este acordată pe an calendaristic, nu pe an şcolar. Acest lucru prezintă avantajul că în anul şcolar următor se va putea acorda masa caldă chiar din luna septembrie.

Recomandările redacției