Contre între colegii din PPE, Orban şi Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că președintele PNL, Ludovic Orban, nu întelege cu cine intră în competiţia electorală, menţionând că acesta ar trebui să îşi lase loc de bună ziua.

Am rămas perplex după declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, din mai multe motive. În primul rând, nu înțeleg rațiunea pentru care a făcut declarația despre UDMR, pentru că noi nu suntem competitori. Dacă mă gândesc într-o perspectivă logică, electorală, noi nu suntem competitorii PNL. Avem interesul comun să avem un rezultat cât mai bun la alegerile europarlamentare ca să întărim fracțiunea PPE în Parlamentul European. Dar am impresia că el face o greșeală strategică fundamentală, nu înțelege cu cine intră în competiție electorală. Am impresia că, în mod eronat, crede că dacă pe noi ne înjură, amenință și ne jignește, atunci va avea un rezultat mai bun. Sigur, eu nu pot să dau sfaturi pentru nimeni, dar am o vagă impresie că cei cu care el ar trebui să intre în competiție electorală sunt PSD, USR, PLUS și celelalte partide”, a declarat Kelemen Hunor pentru Mediafax.

Este adevărat că Ludovic Orban a făcut stagiatura politică în Internaționala Liberală, la fel cum este adevărat că noi eram de zece ani în PPE când ei au venit de la Internaționala Liberală. Dar asta nu înseamnă că trebuie să jignești pe cei care te-au primit, care te-au îmbrățișat când ai venit în PPE. Nu am auzit urletele lui Orban când, împreună cu PSD, făcând USL, au dat jos singurul guvern PPE, format din PDL și UDMR, nu am auzit atunci îngrijorările despre valorile fundamentale și principiile din programul PPE. Atunci erau importante valorile la care a rămas atașat Ludovic Orban și au dat jos Guvernul Ungureanu, din care PDL și UDMR, membre PPE, au făcut parte”, a spus președintele UDMR.

Ludovic Orban declara, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că UDMR a votat foarte multe proiecte de legi iniţiate de Guvern şi a votat împotrivă la aproape toate moţiunile susţinute de PNL. “Ceea ce aţi putut constata cu ochii dumneavoastră a fost că până astăzi UDMR a votat foarte multe proiecte de legi iniţiate de Guvern şi a votat împotrivă aproape toate moţiunile, simple, moţiunile de cenzură şi alte amendamente susţinute de PNL. Aşteptăm ca UDMR, ca partid membru în PPE, să revină la o strategie politică conformă cu familia politică din care face parte şi să nu mai gireze un Guvern care face un rău imens României”, spunea Orban.

 

Recomandările redacției