Peste trei milioane de certificate medicale au fost acordate în 2020

0
200

Numărul certificatelor medicale crește liniar de la an la an. Astfel, în 2020 au fost acordate 3,2 milioane de certificate medicale.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a precizat că aproape jumătate dintre concediile medicale au fost cuprinse între cinci și zece zile.

„Vorbim la nivelul anului 2020 de aproximativ 3,2 milioane de certificate de concediu medical acordate. Comparativ, în anul 2017 vorbeam de 2,8 milioane de certificate de concedii medicale, cu o creştere relativ liniară de la 2017 la 2020”, a declarat Adrian Gheorghe. „Din datele pe care le deţinem, aproximativ jumătate dintre aceste certificate de concediu medical se acordă pentru perioade cuprinse între 5 şi 10 zile. Aproximativ 20-25% dintre certificate se acordă pentru perioade de mai mult de zece zile”, a spus Adrian Gheorghe, potrivit Agerpres.

Soldul la 31 decembrie 2020 ,concedii medicale procesate, dar neplătite încă, se ridică la aproximativ 2,5 miliarde de lei. Practic, în şase luni s-a plătit aproape 80% din tot soldul anului anterior, dar s-au acumulat plăţi de efectuat într-un ritm cel puţin comparabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.