UTA s-a întors cu un singur punct din deplasarea de la Petroșani, după 2-2 cu Energeticianul. Cu numai puțin de 9 absențe, arădenii au fost conduși la pauză, dar mai apoi au trecut la conducere. Golul egalizator pentru gazde a sosit în minutul 90+3, în urma unei lovituri libere.

„Roș-albii” au început cum nu se putea mai prost meciul: Tudorache a deschis scorul în minutul 4 cu un voleu superb de la 20 de metri, care a poposit în vinclul porții lui Orlic. Mai apoi, prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părți, dar nimeni nu a mai înscris până la pauză.

În mitanul secund, UTA a fost echipa mai pozitivă, iar arădenii au fost răsplătiți cu egalarea în minutul 58: Kanda a trimis un șut-centrare din 15 metri lateral stânga, și l-a învins pe portarul Axinte la colțul scurt. 1-2 s-a făcut 13 minute mai târziu, când Ciprian Rus l-a lobat pe portarul gazdelor din 11 metri lateral dreapta.

Ultimul cuvânt, însă, le-a aparținut celor de la Energeticianul, care au egalat în penultimul minut al prelungirilor. Juniorul Denis Salka (aflat la debutul în Liga a II-a) l-a faultat pe Popescu la 23 de metri de poartă, iar mijlocașul gazdelor a trimis plasat din lovitură liberă și l-a învins pe Orlic, stabilind scorul final.

UTA rămâne pe 8 în Liga a II-a după acest rezultat, în timp ce Energeticianul își va păstra, probabil, poziția a 15-a în clasament. Pentru echipa arădeană urmează, poate, cel mai important meci al returului, și anume Derby-ul Vestului. Partida dintre UTA și ASU Politehnica va avea loc sâmbătă, 4 mai, de la ora 13:30, pe stadionul „Motorul”.

Formații:

Energeticianul: Axinte – Gunie, Misăraş, Guiti, Andr. Dragu – Cenaj (Al. Popescu 73), Cl. Petruş (Al. Petruș 69) – Vl. Tudorache, C. Ionică, R. Petre – Vl. Rusu (Maxin 65). Antrenor: Viorel Tănase

UTA: Orlic – Ciucur, R. Iuga, Șeroni, I. Gavrilă – Hrezdac, Neagu – D. Popa, Matei (Isac 15), Kanda (Salka 90) – C. Rus (Oroian 84). Rezerve neutilizate: Bodea – Haloș. Antrenor secund: Cristian Păcurar

Arbitri: Andrei Țiții (Șura Mică – Sibiu) – Raul Ghiciulescu (Lugoj), Nicolae Chițoiu (Timișoara)

Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj), Constantin Pintilie (Râmnicu Vâlcea)

***

Chindia Târgovişte – Academica Clinceni   1-0

L. Mihai 20

Luceafărul Oradea – CS Mioveni   2-2

G. Paraschiv 30, V. Pop 57 / Herghelegiu 8 și 41 (pen.)

Energeticianul – UTA Arad   2-2

Tudorache 4, Al. Popescu 90+3 / Kanda 58, Rus 71

Metaloglobus Bucureşti – Sportul Snagov  1-0

O. Herea 81

Pandurii Târgu Jiu – CS Baloteşti   4-0

Ddoi 2 și 29, Blejdea 34, Hery Kim Du-Ho 88

Aerostar Bacău – Dacia Unirea Brăila   9-0

Valentin Buhăcianu 2′, 6′, 61′, 89′, Ionuţ Chirilă 8′, Rareş Băluţă 54′ – autogol, Alexandru Ciocâlteu 56′, Cătălin Vraciu 65′, Alexandru Pop 87′M

Universitatea Cluj – Ripensia Timişoara   2-3

C. Gavra 22, Hațiegan 55 / A. Dumiter 26 și 50. O. Drăghici 90+89

ASU Politehnica Timişoara – ACS Poli Timişoara   0-1

Chemin 54

Sâmbătă, ora 12

Petrolul Ploieşti – Daco-Getica BucureştiDigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport

Duminică, ora 11

FC Argeş – SSC Farul Constanţa, DigiSport 1, TelekomSport 1, LookSport

Clasament

Etapa următoare (4-6 mai): Pandurii – Luceafărul, Baloteşti – Metaloglobus, Academica Clinceni – Energeticianul, Ripensia Timişoara – Aerostar Bacău, Dacia Unirea Brăila – FC Argeş, Daco-Getica – CS Mioveni, UTA – ASU Poli Timişoara, Farul – Petrolul, ACS Poli Timişoara – Universitatea Cluj, Sportul Snagov – Chindia Târgovişte.

Recomandările redacției