Intreprinzătorii din agricultură pot face achiziții constând în hale și grajduri prin baza de date cu prețuri de referință a AFIR fără a mai parcurge procedura de achiziții.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a actualizat baza de date cu prețuri de referință, prin introducerea unor noi categorii de elemente, respectiv hale și grajduri. Astfel, pe pagina oficială de internet, www.afir.info, a fost publicată cea mai recentă versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, sere, hale și grajduri utilizat pentru stabilirea modalitații de introducere de noi elemente și de actualizare a informațiilor de către traderi .

Astfel, chiar de la final de iunie, producătorii, importatorii sau dealerii pot încărca on-line în baza de date cu prețuri de referință a AFIR proiecte tip pentru hale și grajduri. După controlarea de către personalul agenției a noilor repere introduse și publicarea acestora în Baza de date online, beneficiarii privați ai PNDR vor putea achiziționa direct respectivele produse sau  ansamble, fără a mai parcurge procedura de achiziție prin selecție de oferte.

„Baza de date cu prețuri de referință reprezintă un instrument de lucru extrem de util pentru beneficiarii Programului și poate fi consultată de toți fermierii sau procesatorii care doresc să afle costuri standard și specificații tehnice pentru produse și echipamente de care au nevoie în dezvoltarea investițiilor pe care le realizează. Reamintim faptul că documentele care vor fi transmise de către cei care doresc să înscrie noi elemente în Baza de date vor fi semnate doar electronic. În acest moment întreaga Bază de date a AFIR cuprinde peste 36.000 de elemente înscrise, respectiv silozuri, sere, utilaje, mașini și echipamente specializate” a susținut directorul general al AFIR, Adrian Cheșnoiu.

Prețurile din baza de date sunt exprimate în euro și dolarși nu includ TVA. Prețul înscris reprezintă prețul de vânzare către beneficiar (n.a cu transport, montaj, instructaj personal, punere în funcțiune, alte taxe etc.). Se menționează că, prețul afișat on-line nu va cuprinde și prețul serviciilor de proiectare – acestea fac obiectul procedurii de achiziții pentru beneficiari privați.

Având în vedere diversitatea proiectelor tip pentru hale și grajduri, traderul are posibilitatea de a încărca maximum 40 de proiecte tip din fiecare categorie.

Recomandările redacției