350 de hectare de vegație uscată au ars într-o singură zi, în Mehedinți

0
185

Peste 350 de hectare de vegetație uscată au ars în incendiile de miercuri din județul Mehedinți.  Într-o singură zi, mai multe focare au izbucnit în peste 10 localități la vegetație uscată.

Aproape o sută de pompieri din cinci județe (Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Dolj și Gorj) cu zeci de autospeciale au intervenit mai bine de zece ore pentru a lichida incendiile.
 
Autoritățile din zonă susțin că aceasta este cea mai mare acțiune de stingere a incendiilor din acest an în județul Mehedinti. Patru case care nu erau locuite au ars. Trei anexe gospodărești au fost afectate și peste 350 de hectare de vegetație uscată și pădure s-au făcut scrum. Doar pe centura care ocolește municipiul Drobeta-Turnu Severin au ars 260 de hectare de vegetație, flăcările și fumul dens îngreunând circulația rutieră pe acest drum. Lupta cu flăcările a fost extrem de dificilă pentru că imediat ce un focar era lichidat, în altă zonă izbucnea altul, din cauza vântului.
 
Autoritățile susțin că incendiile s-au produs, cel mai probabil, din cauza secetei. De la începutul lunii august și până in prezent, în judeţul Mehedinţi au avut loc mai multe incendii de vegetaţie uscată. În unele cazuri, flăcările au distrus inclusiv case și autoturisme.
 
Sursă: EuropaFM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.