Arădenii trebuie să-și spună părerile legate de Spitalul Județean!, asta îndeamnă conducerea Consiliului Județean Arad care, a lansat chiar un apel în acest sens. Fie că vorbim de condiții, fie că vorbim de comportamentul medicilor, pacienții sunt îndemnați să-și exprime clar opinia, prin contactele lăsate de la cei de la Consiliul Județean, în scris la spital ori pe rețelele de socializare. Până acum – spun cei de la CJA, au existat plângeri în legătură cu conduita cadrelor medicale, pacienții invocând unele probleme legate de comportament și de comunicare. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean susține că oamenii au fost la început reticenți în a da curs inițiativei de expunere a părererilor dar că, pandemia de COVID-19 i-a făcut pe mulți să apeleze la suport din exterior. Cionca subliniază că, având în vedere investițiile care s-au făcut și cele în proiect, între care, două noi unități spitalicești – Infecțioase Adulți și un Complex Pediatrie-Matern, cadrele medicale trebuie să-și îmbunătățească comportamentul și serviciile medicale să crească în calitate. „Pe perioada pandemiei, în fiecare salon au fost afișate numerele de telefon ale consilierilor noștri, pe care pacienții au început să le apeleze, pentru a-și spune nemulțumirile. Pentru noi a fost important să-și spună opinia, ca să putem interveni, să putem îmbunătăți serviciile medicale. Ne interesează problemele ridicate vizavi de cadre medicale pentru că așa le putem comunica direct managementului, pentru a se lua măsuri. În perioada anterioară au fost unele nemulțumiri mărunte legate de administrare, pe care le-am putut remedia și unele nemulțumiri legate de personal. Unii pacienți s-au plâns mai mult la începutul panemiei că nu înțeleg unele proceduri sau că există deficiențe de comunicare. Și cadrele medicale au avut probleme la început, până când s-au pus toate la punct în spital, pentru limitarea covid. Ca atare, vrem ca și de acum înainte, arădenii să fie deschiși și să continue să ne spună nemulțumirile, părerile lor“, ne-a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Acesta a mai spus că, în condițiile în care, există infrastructură medicală îmbunătățită, echipamente, dar și salarii mai mari, cadrele medicale nu au scuze pentru un tratament neconform!

Nu există scuze pentru încălcarea eticii profesionale!“

Consiliul Județean programează în această perioadă, viitoarele investiții pentru Spitalul Județean. Fiindcă vom dezvolta incinta spitalului și vom construi acolo secții noi (un spital nou de Infecțioase Adulți și un Complex Pediatrie-Matern nou), din punctul meu de vedere este foarte important să existe și o atenție corespunzătoare a cadrelor medicale față de pacienți. Aș dori să aflu care au fost experiențele dumneavoastră referitor la spital. Unde este nevoie să se corecteze cei de la spital și pe cine ar trebui să promoveze ca exemplu de bune practici? Vă rog să postați părerea dvs. în comentarii, dar NU de pe conturi false.

Astăzi, când pandemia Covid-19 a resetat sistemul medical, suntem într-un moment zero al relației dintre cei internați și cei care îi îngrijesc. Acest moment zero trebuie să fie fundația pe care se reconstruiește încrederea dintre pacienți și cadrele medicale, altfel orice investiție financiară va fi lipsită de valoare. Departe de mine să minimalizez efortul admirabil al celor care au luptat în prima linie împotriva Covid-19! Le transmit respectul, aprecierea și recunoștința mea! Grija față de pacient trebuie să fie o preocupare constantă și să nu existe scuze sau explicații pentru cei care încalcă normele de etică profesională. Mi-am propus ca Aradul să fie un centru medical modern, cu un spital județean la care arădenii să apeleze cu încredere fără să mai plece în alte județe sau chiar la tratament în străinătate. Este necesar, pentru asta, efortul tuturor, și în primul rând al celor din spital. Haideți să îi încurajăm pe cei care fac treabă bună și să înțelegem unde sunt neajunsurile, i-a îndemnat pe arădeni Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, prin intermediu rețelelor de socializare.

Peste 35 de milioane de euro investite în ultimii ani

Consiliul Județean a investit foarte mult la spital – peste 35 de milioane de euro în ultimii ani și sunt în curs de derulare alte proiecte de circa 60 de milioane de euro. Am modernizat secții importante și construim spitale noi, și la Arad, dar și în județ. La Căpâlnaș este în curs de realizare un nou Spital de Psihiatrie, pe strada Vicențiu Babeș amenajăm, practic de la gri, o nouă Oncologie iar secția de Cardiologie se extinde pe un etaj întreg la Județean“, precizează CJA.

Am primit însă și semnale că există și aspecte nefuncționale, că nu întotdeauna atenția sau îngrijirea sunt la nivelul așteptărilor. Împreună, ținând cont de vocea dumneavoastră, putem dezvolta sistemul sanitar din Arad, ca dincolo de investiții să găsiți acolo și omenia și profesionalismul pe care ni le dorim cu toții în toate domeniile, dar cu precădere acolo unde în joc este sănătatea sau chiar viața noastră, a conchis șeful CJA.

Recomandările redacției