Părinții pot răsufla puțin mai ușurați, pentru că, în sfârșit, parte din creșe, grădinițe și afterschool-urile se redeschid. Decizia redeschiderii unităților de stat depinde însă de Inspectoratul Școlar Județean Arad, care va stabili lista celor care își reiau activitatea, după o analiză. Toată activitatea din afterschool-uri, grădinițe și crește se va desfășura cu respectarea măsurilor din situația de alertă, menite să prevină riscul infectării cu covid.

Grădinițele și afterschool-urile private au obligativitatea de a lua măsurile necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Aceleași reguli le vor respecta și grădinițele de stat. În cazul acestora vom decide care grădinițe se vor deschide, după centralizarea solicitărilor părinților. Avem nevoie de aceste solicitări pentru a organiza distanțarea fizică în cadrul grupei”, susține prof. Marius susține prof. Marius Göndör, inspector școlar general.

Părinții trebuie să facă o solicitare la grădinița pe care copii au frecventat-o. In urma solicitărilor se va analiza situația și Inspectoratul Școlar Județean Arad va decide care gradinițe de stat se vor deschide.

Grădinițele de stat vor trimite situația centralizată a solicitărilor către Inspectoratul Școlar Județean Arad până vineri, 19 iunie 2020 pentru ca acesta să poată stabili și lua măsurile necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS- CoV-2 în vederea redeschiderii lor în condiții de siguranță.

Recomandările redacției