Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de  04.02.2021 un dosar de urmărire penală urmare faptului că  în data de 27.11.2020, folosind o legitimatie pe care este inscrisă denumirea „Ministerul Afacerilor Externe”, inculpatul a efectuat opriri in trafic ale autoturismelor, a legitimat ocupanţii şi i-a verificat in mediul online pe site-ul aparţinând Poliţiei Române.

 De asemenea, în perioada lunilor ianuarie- februarie 2021, s-a deplasat în repetate rânduri în apropierea PTF Nădlac I şi II, unde a procedat la oprirea mai multor autoturisme şi legitimarea ocupanţilor acestora.

În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale  faţă de inculpat cu privire la săvârşirea infracţiunilor prev. de art.258 alin.1 si 3 CP cu aplic.art.35 alin.1 CP.

 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorilor cu privire la inculpat, dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

 Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandările redacției