39 de morţi, printre care şi 2 români, după prăbuşirea viaductului din Italia

0
816
The collapsed Morandi Bridge is seen in the Italian port city of Genoa, Italy August 14, 2018. REUTERS/Stefano Rellandini

Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, a anunţat poliţia italiană, relatează Mediafax.

Potrivit bilanţului preliminar, 39 de persoane, inclusiv trei minori, au murit, iar alte 15 au fost rănite după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova. Doi cetăţeni români se află printre cele 39 de victime ale tragediei de la Genova, unde o porţiune dintr-un viaduct de pe Autostrada A10 s-a prăbuşit marţi, cu tot cu maşini.

Informaţia a fost făcută publică de Ministerul Român al Afacerilor Externe, care a trimis la faţa locului o echipă consulară mobilă. Între timp, 12 persoane sunt încă date dispărute, iar 15 oameni sunt în grija medicilor, la spital.

O porţiune de aproximativ 80 de metri dintr-un viaduct al autostrăzii A10, care trece peste o cale ferată şi peste raul Polcevera, s-a prăbuşit în timpul unei furtuni violente, cu fulgere, tunete şi grindină. În jur de 30 de maşini mici şi 5 camioane au căzut de-a valma în gol, de aproape 50 de metri înălţime, şi s-au făcut zob. Podul a strivit şi două depozite. 300 de pompieri şi 400 de poliţişti au fost mobilizaţi în cadrul unei operaţiuni de salvare extrem de dificile, din cauza ploii şi a mormanului instabil de bucăţi de beton şi fiare.

Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că pare să fie „o tragedie imensă”. Ministrul italian de interne a promis că vinovaţii vor fi găsiţi şi traşi la răspundere pentru tragedie. Iar un vinovat indirect ar fi Uniunea Europeană şi constrângerile bugetare impuse Italiei, a declarat oficialul.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident. Podul care s-a prăbuşit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.