Nu mai puțin de 40.000 de lei este suma care ar fi valorat viața unui om, sau mai degrabă luarea acesteia, la doi pași de județul nostru.

Acesta este cazul parcă desprins din telenovele, al unei femei din Bihor, (soția victimei) care împreună cu verișoara victimei ar fi plătit suma de 40.000 de lei către unei terțe persoane pentru uciderea acestuia.

Numita V.T. împreună cu prietena sa, suspecta R.A. au premeditat să ucidă victima V.I. (Venkli István-n.r.), (soțul numitei V.T. și verișorul suspectei R.A.), prin apelarea la serviciile unei terțe persoane care să comită o astfel de faptă. Astfel, R.A. l-a determinat pe N.I. să comită fapta în schimbul sumei de 40.000 lei. În baza înțelegerii dintre cei 3, în seara zilei de 18 decembrie 2021, R.A. l-a ademenit pe V.I. pe un drum lăturalnic ce duce spre Valea lui Mihai, în apropierea localității Bărăntău. Aici, N.I. i-a aplicat victimei două lovituri cu un topor în zona capului, după care, cei doi i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuțit în zona abdominală. Loviturile au dus la decesul victimei. După acestea R.A. și N.I. au transportat victima cu autoturismul care aparținea suspectei R.A., pe un câmp situat în afara orașului Valea lui Mihai, în apropierea fostei cariere de nisip, unde au îngropat cadavrul”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, într-un comunicat de presă.

Cei trei suspecți au fost reținuți. Ei și-au recunoscut fapta. Procurorii precizează că această măsură procesuală nu le afectează prezumția de nevinovăție de care beneficiază cei trei suspecți în dosar.

Recomandările redacției