48 de migranți găsiți ascunși în compartimentul marfă al unui TIR

0
384

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au avut parte de o vineri plină de evenimente.

Vineri, 31 iulie 2020, s-a prezentat pentru control un bărbat de 35 de ani, de cetățenie turcă, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz cu semiremorcă Tirsan, ambele fiind înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, camionul ar fi trebuit să transporte diverse mărfuri, destinația sa fiind Franța. Polițiștii au remarcat că sigiliul vamal aplicat este deteriorat. De aceeam aceștia au efectuat un control mai amănunțit asupra mijlocului de transport. Spre marea lor surpriză, s-au descoperit 48 de persoane în compartimentul marfă : 38 de bărbați, cinci femei și cinci minori.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina. Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Se efectuează cercetări în cazul persoanelor găsite, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion. La finalul cercetărilor se vor impune măsurile legale potrivite cazului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.