5.000 de euro, atât valorează viața micuțului Cristian

0
529

Scriam acum o lună, în ziarul nostru, despre Cristian, un  băiețel de opt luni din Arad, născut la 34 de săptămâni cu greutatea de 2,300 kg. Din păcate, la naștere a venit și diagnosticul: asfixie obstetricală gr. III,  encefalopatie hipoxic ischemică. Încă de la primele ore s-a hrănit cu dificultate, având de asemenea și o anemie de prematuritate și hipotonie axială. Pentru mulți, diagnosticul copilului înseamnă doar o înșiruire de termeni medicali, pentru mama copilului reprezintă o luptă continuă pentru a-și salva puiuțul. A fost internată de două ori la Cluj, câte două săptămâni, la Timișoara de șase ori, iar la spitalul din Arad mergea tot din două în două săptămâni, acum o lună.

Cristian are o pungă cu lichid pe creier care trebuia operată. În data de 26 iulie, Cristian Bârsan a plecat în Turcia, iar în urma investigațiilor de la spitalul Kolan, medicul a informat părinții despre faptul că băiețelul nu necesită operație.

Astfel, Cristian a stat în spital și a primit tratament medicamentos și injectabil timp de șase zile, dar și două ședințe de fizioterapie.

Ulterior revenirii acasă, Cristian a continuat ședințele de fizioterapie și celelalte tratamente în România. Având în vedere că a primit tratamentul corespunzător, Cristian a făcut multe progrese, starea lui fiind una cu mult mai bună.

Totuși, starea financiară îi depășește pe părinți. De aceea, mămica lui Cristian apelează, din nou, la mila arădenilor, dar și nu numai.

„Avem nevoie în continuare de susținere financiară pentru tratamente și fizioterapie. În octombrie va trebui sa plecăm, din nou, la spitalul din Turcia și vom avea nevoie de banii pe care nu îi avem… Încă nu se știe suma exactă, vom primi un preventiv cu două săptămâni înainte de plecare. Dar doctorul ne-a spus că va costa în jur de 5.000 de euro, costuri mult prea mari pentru familia Bârsan”, a spus mămica.

 Mama copilului nu poate susține aceste costuri fără ajutorul dumneavoastră, oamenilor cu suflet. Există și o pagină de facebook ,,Împreună pentru Cristian”, unde cei interesați,  pot cere mai multe informații.

În momentul de față, părinții au achitat 20 de ședințe de fizioterapie. Iar la trei zile micuțul merge la clinica Genesis din Arad pentru a se administra tratamentul injectabil pentru crizele de Epilepsie.

Doritorii de a contribui la salvarea micuțului Cristian o pot face aici:

Padure Maria Melinda RO25BTRLEURCRT0488509901 EUR RO75BTRLRONCRT0488509901 RON

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.