An aniversar pentru chinologia din România: se împlinesc 50 de ani de la înființarea Asociației Chinologice Române. Poate mulți arădeni nu știu, că Aradul este orașul în care s-a înființat Asociația Chinologică Română, în 1969, aceasta devenind membră a Federației Chinologice Internaționale în anul 1973.

Astfel, pentru iubitorii de câini și desgur, de competiții chinologice, 2019 este un an de referință. Cei 50 de ani de chinologie oficială în țara noastră vor fi marcați la Arad, prin competițiile chinologice internaționale – Dog Show 2019, organizate la Parcul Chinologic.

Astfel, pe 20 septembrie, în calendarul evenimentelor este stabilit Clubul Câinilor de Agrement, grupa 9. Pe 21 și 22 septembrie, cei mai frumoși și merituoși câini de rasă se vor întrece la CACIB 2 și CAC, Cupa Transilvaniei. „Proprietarii de câini de rasă se pot înscrie deja în concursurile expoziționale, la Asociația Chinologică Arad, pe Vârful cu Dor. Înscrierile se fac în zilele de luni, marți și joi, între 17.00 și 19.00. Mai multe informații pot obține la noi. Este un an deosebit, la împlinirea a 50 de ani de chinologie în România. De asemenea, anul acesta s-a omologat cea de a treia rasă  de ciobănesc, Ciobănescul de Bucovina“, a spus Gheorghe Schill, președintele Asociației Chinoloice Arad.

De la înființare, anual s-au organizat la Arad expoziții chinologice, iar începând cu anul 1992 s-au organizat expoziții internaționale – CACIB. La Dog Show CACIB participă câini de rasă, din canise renumite, dar și câini aflați la început, care sunt inițiați pentru prima data în competiții chinologice. Vor participa patrupede din mai multe țări de peste graniță, iar arbitrajul se va face de către arbitri cunoscuți din țară și din afară.

Recomandările redacției