50 de miliarde de lei pentru reabilitarea drumurilor județene, dar și nu numai

0
312

Guvernul a adoptat propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație privind programul de investiții în realizarea și reabilitarea rețelelor de apă, canalizare, gaz și modernizarea drumurilor județene și comunale, alocând 50 de miliarde de lei pentru acesta.

Aceste investiții sunt vitale, conform ministrului și ar asigura accesul cetățenilor la unele servicii publice de bază. 57% din drumurile județene și 80% din drumurile comunale necesită reabilitare, iar 70% din localități nu sunt racordate la rețeaua de distribuție de gaze. Totodată, 29% din localități nu dispun de rețea de apă și 57% de rețea de canalizare în condițiile în care o problemă des amintită este lipsa toaletelor din școlile rurale.

Programul conține unele garanții privind durabilitatea investițiilor realizate din bani publici. Astfel, drumurile pot fi reabilitate doar dacă în localitate a fost deja construită o rețea de apă și canalizare, evitând astfel distrugerea drumurilor noi, pentru a amplasa țevile necesare acestor construcții.

Sursa: Facebook/Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.