APDRP consiliere netDupă cum se precizează într-un comunicat de presă venit din partea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), intensificarea informării beneficiarilor din mediul rural despre modelitățile practice de accesare a fondurilor europene se va face în următoarea perioadă (și) cu ajutorul unor „multiplicatori de informație“. Astfel, Agenţia, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) derulează campania națională „de informare a reprezentanților societății civile pentru multiplicarea informațiilor despre accesarea și derularea finanțărilor europene pentru agricultură și dezvoltarea rurală acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală“.
La nivelul județului Arad, rețeaua județeană va avea în componență 50 de multiplicatori, „reprezentanți ai societății civile, selectați și pregătiți pentru a putea transmite către publicul larg informațiile generale și specifice despre modalitatea și condițiile de accesare și utilizare corectă a fondurilor europene disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală“.
APDRP va lansa prin această campanie și o platformă web – www.euroagricultura.ro – care va servi ca sursă de informare și pentru multiplicatori și pentru publicul larg. Campania APDRP se derulează la nivel național în perioada martie – august 2014 sub denumirea Rețeaua Națională a Multiplicatorilor de Informații despre PNDR, având ca slogan „Împreună creștem satul românesc”.
 

Recomandările redacției