Dozele de vaccin antigripal vor fi direcționate către cabinetele medicilor de fa­milie pentru continuarea imunizării per­- soanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, a informat instituția condusă de Nelu Tătaru.
Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o cantitate dublă față de anul trecut, potrivit sursei citate. Campania de vaccinare a început pe 14 septembrie 2020, iar repartiţia dozelor de vaccin către Direcţiile de Sănătate Publică se face în mai multe etape. Următoarea tranșă, de 1,1 milioane de doze de vaccin gripal, se va realiza în prima parte a lunii noiembrie.
„În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recoman­- dărilor OMS şi ECDC”, a informat Ministerul Sănătății.
La nivel național, în cea de-a doua săptămână de supraveghere și monitorizare a evoluției infecțiilor respiratorii acute și gripei, numărul total de cazuri a fost de peste 42.000, cu aproximativ 50% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.564), dar într-o creștere ușoară, cu 8.7%, comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Recomandările redacției