Fie ca ai deja probleme in casnicie si iti doresti sa o salvezi, fie ca ai esuat deja de mai multe ori in relatii si vrei ca de acum incolo sa nu iti mai repeti greselile, vei gasi sfaturile de mai jos utile. Iata in continuare care sunt cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru casnicia ta:

1: Aloca-ti timp suficient pentru a comunica cu sotul/sotia ta in fiecare zi. Un cuplu isi poate imbunatati relatia alocand macar 15 minute pe care sa le petreaca impreuna in fiecare zi. Spre exemplu, va puteti trezi cu 15 minute mai devreme in fiecare dimineata pentru a petrece impreuna acest timp, in pat sau la cafea. Puteti la fel de bine aloca acest timp seara, inainte de culcare, discutand despre tot ce s-a intamplat in ziua respectiva. Sau, puteti iesi la plimbare, gati impreuna, cina in oras.

2:Complimenteaza-ti sotul/sotia cu regularitate, atat in privat cat si in public. Chiar daca pare rusinat/a la inceput sau iti spune ca nu e nevoie sa il/o lauzi in public, astfel de complimente nu vor ramane fara urmari, pozitive evident.

3: Iubeste-ti sotul/sotia in felul in care isi doreste sa fie iubit/a. Atentie la acest punct, pentru ca majoritatea dintre noi gresim inchipuindu-ne ca lucrurile care ne plac sau ne atrag pe noi, vor fi la fel de importante si pentru ceilalti. De cele mai multe ori, nu se intampla asa iar casniciile ajung sa sufere tocmai pentru ca partenerii nu sunt tratati asa cum si-ar dori ei. In cazul in care nu stii deja aceste lucruri, afla ce ii place sotului/sotiei tale, ce anume il/o fac sa fie fericit/a, care sunt visele, pasiunile, dorintele ascunse.

4:Ingrijeste-te atat de felul in care arati cat si de sanatatea trupului. Incearca sa ii oferi mereu sotului/sotiei cea mai buna versiune a ta, chiar daca veti petrece ziua acasa, in doi. O metoda perfecta de a petrece timp de calitate impreuna ingrijindu-va in acelasi timp si de sanatatea trupului este sa va inscrieti amandoi la aceeasi sala de fitness sau sa iesiti la alergari usoare in parc, impreuna.

5: Fiti fideli unul altuia. Succesul unei casnicii depinde de acest lucru, pe langa cele prezentate mai sus. Sigur, sunt si vor fi o multime de cupluri care au trecut si vor trece peste aceasta problema dar cu siguranta nu au reusit si nici nu vor mai reusi sa fie la fel de apropiati unul de celalalt precum erau inainte. Si nici increderea nu mai e usor de castigat odata ce a fost pierduta.

6: Tot ce puteti face impreuna, faceti impreuna. Daca nu aveti hobby-uri comune, descoperiti unele noi. Inscrieti-va la cursuri, asociatii sportive, cluburi etc. Iesiti cu regularitate in oras la o cina sau la o cafea, gatiti impreuna, ocupati-va de treburile casnice impreuna. Sunt o multime de activitati care va pot apropia, la fel de bine cum aceleasi activitati va pot si instraina, daca le faceti singuri. Atentie insa, e nevoie sa petreceti si suficient timp departe unul de celalalt, pentru ca e la fel de important sa va pastrati individualitatea si sa va ingrijiti si de pasiunile si interesele personale.

Sursa: unica.ro

Recomandările redacției