6 sfaturi să te răcoreşti dacă n-ai aer condiţionat

0
530

N u toată lumea are posibilita­tea să cheltuiască sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei pe un aparat de aer condiţionat, aşa că experţii americani au elaborat un plan de bătaie pentru a trece cu bine peste valurile de căldură.
Foloseşte corect evantaiul. E important să ştim să ne facem aer cu evantaiul fără a ne produce singuri mini-şocuri termice. Atunci când mişcăm energic evantaiul, răcorim o zonă (faţa, capul şi gâtul), iar când încetăm să mai mişcăm evantaiul începem să transpirăm abundent pentru că organis­mul nostru tinde să-şi regleze tempera­tura. Experţii spun că evantaiul trebuie mişcat cu o cadenţă de 3-4 secunde între ventilări şi e bine să acoperim o suprafaţă mai mare de corp.
Cearşafuri la frigider. De câţiva ani încoace experţii recomandă acest truc înainte de culcare. Lenjeria de pat răco­roasă permite reglarea mai rapidă a temperaturii corporale şi scade temperatura din dormitor cu 2-3⁰C. Astfel putem ador­mi mai uşor, fără să simţim că ne topim.
Nu beţi cafea şi alcool. Evitaţi pe cât posibil consumul de cafea pe perioada caniculei. Cafeaua este un diuretic şi favorizează deshidratarea rapidă. Apa este cea mai bună soluţie pentru energizarea şi activarea corpului în timpul procesului de reglare termică.
Salata şi castravetele, nelipsite. Dieta este foarte importantă pe perioada verii. De aceea cardiologii recomandă ca la fie­care masă să includem castravetele şi salata. Cel mai bun desert este pepenele, iar legumele şi fructele care au stat câteva ore la frigider pot fi transformate rapid în sucuri răcoritoare cu efect îndelungat.
Răcorirea extremităţilor. Vara este anotimpul în care dăm apometrele peste cap pentru că facem nenumărate duşuri. Conform doctorilor, este foarte bine dacă ne răcorim picioarele într-un lighean cu apă rece şi apoi mâinile în chiuvetă. În felul acesta ajutăm organismul să stabilizeze mai uşor temperatura generală.
Exerciţiile de respiraţie. Cardiologii americani au explicat cât de importantă este o respiraţie corectă în procesul de răcorire a corpului. Se recomandă o respiraţie adâncă, o pauză de cinci-zece secunde urmată de o expiraţie lungă. În felul acesta evităm supraîncălzirea şi ajutăm organele interne să îşi regleze singure temperatura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.