640 de cadre medicale din Arad refuză categoric vaccinarea antiCovid

2
3602

Val de cadre medicale din judeţul Arad refuză să se vaccineze antiCovid. 

Mulți medici și asistente refuză vaccinarea anti-covid! Primele doze de ser împotriva virusului Sars-Co-V2 ar putea ajunge în România chiar la sfârșitul acestui an, a anunțat premierului Ludovic Orban, dar nu toți doctorii acceptă să se vaccineze. Unii invocă faptul că au deja anticorpi pentru că au trecut prin boală, alții spun că preferă să mai aștepte un timp să vadă efectele secundare măcar pe termen mediu ale vaccinului.

În toate spitalele de stat și private din țară s-au făcut liste cu angajații care vor să se vaccineze. La Arad, din totalul celor 1.940 de cadre medicale, 1.300 sunt de acord cu vaccinarea. 640 refuză însă acest lucru. 

„Majoritatea au fost infectaţi şi au anticorpii în momentul de faţă. Probabil că după ce va scădea titrul de anticorpi, vom solicita şi noi vaccinul”, spun unii medici. 

„Deşi sunt o persoană pro vaccinistă, în nici un caz nu voi accepta acest vaccin. De data asta sunt total impotrivă şi vă spun şi de ce: pentru că acest vaccin nu a trecut proba timpului şi, după părerea mea, se poate întâmpla orice. Este mult prea rapid făcut. Sunt foarte convins că marea majoritate nu va dori acest lucru”, spun alţi medici.

Și în țară sunt spitale unde cadrele medicale se declară sceptice în privința vaccinării.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că primele doze de vaccin ar putea ajunge în a doua parte a lunii decembrie și că personalul medical va fi primul vaccinat, însă doar pe bază de voluntariat.

 

2 COMENTARII

  1. Sunteti Covidioti toate cadrele medicale care refuzati.! Ce exemplu dati celorlalti? Prin faptul ca nu aveti incredere in producatorii vaccinului si autoritatile de reglementare din lumea intreaga dovediti ca nu aveti ce cauta in sistemul medical.
    Asta daca nu e doar o stire de doi bani a celor ce au scris articolul.

    • Se pare ca nu sti pe ce lume traiesti in momentul de fata si nu sti ce se urmareste defapt prin aceasta pandemie. Du-te draga si te vaccineaza ca in vaccin se afla moartea latenta si nu in virus. Mai citeste si te informeaza…sau roaga-te ca sa fi luminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.