70 de oameni, evacuați dintr-un bloc din Timișoara, după deratizare. În 2019 au murit doi copii și o mamă

0
447

70 de oameni au fost evacuați în toiul nopții dintr-un bloc din Timișoara. Un miros înţepător a fost simţit, marţi seară, la parterul unui bloc din Timişoara, după ce s-a făcut o deratizare în spaţiul în care funcţionează o societate comercială. Un număr de 70 de persoane, printre care 12 copii, au fost evacuate şi deocamdată nimeni nu a necesitat îngrijiri medicale, informează News.ro.

 

Un apel la numărul de urgenţă 112 a alertat autorităţile, marţi seara, iar acolo au sosit imediat echipaje de intervenţie.

„În urma unui apel prin 112, am fost anunţaţi că în scara unui bloc de pe Calea Şagului din Timişoara se simte miros înţepător care pătrunde şi în apartamente. De asemenea, am fost informaţi că în cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului (în spaţiul unei societăţi comerciale). La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de primă intervenţie, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal şi victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN şi un motoventilator”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgnţă Timiş, citat de stiripesurse.ro.

Persoanele care locuiesc în acea scară a imobilului au fost evacuate.

„S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane (58 adulţi şi 12 minori)”, mai transmite ISU Timiş.

Până în prezent, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Cazul din 2019

Doi copii din Timișoara, unul de 3 ani și altul de zece zile, și mama acestuia din urmă, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar alți patru copii au ajuns în spital. Cu toții locuiau într-un bloc din Timișoara unde avusese loc o amplă operațiune de dezinsecție. 

Liceul German din Arad, în carantină după deratizare

În 14 ianuarie 2020, cel puțin 40 de elevi de la Liceul German din Arad au ajuns la spital, după ce școala lor a fost deratizată de o firmă din Deva. Unitatea a fost în carantină pentru mai multe săptămâni. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.