80 de lucrări de doctorat aparţinând unor angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, întocmite în perioada anilor 2007 – 2011, vor fi verificate de către o comisie din cadrul Academiei de Poliţie, a anunţat ministrul de Interne, Carmen Dan, conform Mediafax.
Verificările vor viza lucrările întocmite de angajaţii MAI cu titlu de doctorat care încasează în acest moment indemnizaţii pentru studiu.
„Cred că este important să ştiţi că am luat decizia de a veri­fica 80 dea lucrările de doctorat care s-au elaborat în cadrul Academiei de Poliţiei. Pentru început vom evalua în jur de 80 de lucrări de diplomă. Ne referim la acele lucrări de diplomă care aparţin unor angajaţi ai ministerului care primesc indemnizaţia pentru studiu pentru doctorat şi mi se pare normal să facem această verificare pentru că vorbim despre integritate. Se vor verifica lucrările întocmite în perioada 2007 – 2011 pentru că după 2011 – ştiţi foarte bine – s-au făcut verificări cu acel soft antiplagiat”, a declarat ministrul Carmen Dan la aniversarea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).
Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că decizia de a verifica cele 80 de lucrări de doctorat vine pe fondul unor suspiciuni de plagiat apărute în spaţiul public, fiind necesară o anchetă.
„Pentru început sunt identificţi 80 de angajaţi care au in­demnizaţie de doctorat. Vom continua şi cu celelalte lucrări care sunt înregistrate la Şcoala doctorală a Academiei de Poliţie. Eu nu îmi permit să am suspiciuni, consider că este un demers bun pe care îl putem face tocmai pentru a asigura opinia publică şi pe cei interesaţi că acele lucrări sunt în re­gulă, dacă sunt, dacă nu, pentru mine ca angajator este de interes să ştiu că plătesc indemnizaţia pentru doctorat unei persoane care chiar şi-a făcut acea lucrare de doctorat respectând legea. Haideţi să le verificăm şi vom fi transparenţi atunci când vom dispune măsuri. Eu nu plec de la premisa că acele lucrări sunt plagiate, plec de la o idee benefică, spun eu, că acele lucrări trebuie verificate tocmai pentru a înlătura această suspiciune care a apărut în spaţiul public. Nu vreau să gândească cineva că mi-am dorit sau îmi doresc să intru într-un război, susţin că facem o activitate care trebuia făcută şi aşteptată”, a mai declarat Carmen Dan.

Recomandările redacției