80 de minute consistente pentru încă un succes în amicale: UTA – SC Budaörsi 2-0

0
346

Cel de-al șaselea antrenament al „Bătrânei Doamne” în cantonamentul de la Rogla s-a desfășurat sub forma unui test contra maghiarilor de la SC Budaörsi. Disputat pe terenul învecinat hotelului unde sunt cazați „roș-albii”, amicalul a fost dominat destul de clar de arădeni, care, pe lângă cele două goluri și-au creat și alte ocazii importante, în special în prima parte.
Laszlo Balint a abordat partida cu o posibilă formula de start a partidei cu Dunărea Călărași, din cadrul primei runde a ligii secunde la fotbal. Iar răspunsul primit a fost pozitiv, în sensul că utiștii s-au exprimat bine pe ambele faze ale jocului. Având foarte mult și mingea și verticalizând mult jocul, Miculescu și colegii săi au fost extrem de periculoși încă din startul disputei. După niciun minut, Bustea a ratat de puțin întâlnirea cu centrarea trimisă de Buhăcianu, pentru ca ultimul să contribuie și la acțiunea finalizată cu șut de Lorenzi, portarul maghiarilor deviind ușor balonul în corner. Imediat, același goal-keeper advers a fost întrebuințat și de „capul” lui Melinte, iar în minu­tul 13, excelent angajat de Miculescu, Ursu a tras puțin pe lângă colțul lung.
Ultimul transfer al UTA-ei nu a avut noroc după alte 4 minute, când un fundaș maghiar i-a respins finalizarea chiar de pe linia porții. Tomozei a fost și el periculos printr-un șut-centrare la mijlocul reprizei, pentru ca transversala să-I refuze golul lui Miculescu, care șutase bine din afara careului, lateral dreapta. Inevitabilul s-a produs în cele din urmă. Cu 5 minute înainte de pauză, un călcâi al lui Miculescu pentru Ursu a fost deviat de portarul lui Budaörsi, iar Bustea, pe fază, a deschis tabela din numai 5 metri.
Și actul secund a început tot în nota de dominare a utiștilor. Ilie a fost și el aproape de gol la o fază fixă, dar golul de 2-0 l-a marcat brazilianul lui Balint. Miculescu a scapat spre poartă, a fost agățat la 17 metri, iar lovitura liberă a fost executată de Lorenzi impecabil, pe jos, în stânga portarului: 2-0 (min. 55). Odată cu schimbările operate, echipa arădeană a mai pierdut din ritm, dar chiar și așa a rămas mereu la timonă. În mare formă, Miculescu a mai avut o acțiune bună, dar șutul său a fost blocat. Oroian a urmărit, dar un adversar a intervenit la timp și în fața acestuia. În minutul 80, o furtună puternică a făcut imposibilă continuarea meciului, brigada de arbitri a fost nevoită să fluiere finalul la scorul de 2-0 pentru „Bătrâna Doamnă”, care e la al patrulea succes din tot atâtea meciuri în amicalele verii
UTA: Boboașă (46 Iacob) – Tomozei (62 Ivan), Melinte (46 Șeroni), Ilie (70 Salka), Stancu (70 Deta) – Hrezdac (57 Isac), Lorenzi (57 Pușcaș) – Ursu (62 Rus), Miculescu (70 Vulturar), Bustea (46 Oroian) – Buhăcianu (57 Khalaila)
Campioana Provinciei își continuă cu câte două ședințe de pregătire pe zi cantonamentul din Slovenia, iar duminică va disputa un nou amical cu formația de ligă a doua din țara gazdă, NK Rogaska.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.